ILMOITUSTAULU 2020

YLEISTÄ


Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila Varsasaaressa
Valtioneuvosto linjasi 16.3.2020 toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on vastata koronavirustilanteeseen Suomessa. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata terveydenhuollon, talouselämän ja koko yhteiskunnan toiminta. Linjaukset ovat voimassa ainakin 13.5.2020 saakka. Näillä linjauksilla on vaikutusta myös Varsasaaren majalaisiin.

Yhdistyksen vuosikokousta ei järjestetä tavalliseen tapaan huhtikuussa. Vuosikokouksen aika ja paikka tullaan päättämään kesäkuun alussa. Tilanteen salliessa kokous myös pidetään kesäkuussa. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla, FB -sivuilla sekä saaren ilmoitustauluilla.

Varsasaariyhdistyksen hallitus toteaa, että THL:n antamat suositukset ovat voimassa myös saaren olosuhteissa. Saariympäristössä se tarkoittaa seuraavaa:
- Yhdistyksen hallitus ei kutsu tällä erää talkoita koolle. Myös muut kesäjuhlat ja -tapahtumat ovat tällä tietoa peruttu.

- Saareen ei saa tulla sairastamaan. Pysy kotona niin kauan kuin sinulla on edes lieviä flunssan oireita.
- Saareen ei saa tulla viettämään määrättyä kotikaranteenia. 
- Noudata annettuja yskimishygienia sääntöjä: Yski hihaan, niistä nenäliinaan ja pese kädet sen jälkeen.
- Muista suositeltu turvaväli, joka on vähintään yksi metri, mielellään enemmän.
- Yli kymmenen ihmisen kokoontumiset on kielletty saaressa. Myös muita pienempiä kokoontumisia tulee vältää.
- Vierailuja toisten mökeillä tulee välttää.
- Vessojen hygieniaan tullaan kiinnittämään huomiota. Käymälän pinnat puhdistetaan kaksi kertaa viikossa vahvalla pesuaineella. Tästä huolimatta yhdistys ei voi taata vessojen täydellistä puhtautta. Huolehdithan, ettet omalla toiminnallasi pahenna tilannetta. Kädet on hyvä pestä vessaan mentäessä ja sieltä poistuessa. Myös pintojen koskettamista on hyvä välttää niin paljon kuin se vain on mahdollista. Erityisesti riskiryhmien tulee noudattaa erityistä harkintaa vessojen käytön suhteen.
- Vesihanoja käyttää useampi mökkikunta. Noudata erityistä varovaisuutta hanojen käytössä. Oman käsidesin käyttö on erittäin suositeltavaa.

Varsasaariyhdistyksen hallitus seuraa THL:n ohjeistusta epidemiatilanteessa. Annettua ohjeistusta tullaan päivittämään kesän aikana THL:n ohjeistuksen mukaan.

Helsingissä 1.4.2020 Varsasaariyhdistyksen hallitus